Blogger Küçük Resim (Thumbnail) Bugu Düzeltme 2017


Merhaba arkadaşlar, Blogger küçük resim (Thumbnail) gösterimleri çoğu temada bu gün bozuldu. Oluşan hata bloggerin resim url sinde ufak bir değişiklik yapması ve çoğu temada kullanılan küçük resmi yeniden boyutlandırmak için url de replace (değiştirme) komutunun değiştirilecek metni bulamamasından kaynaklanıyor. Peki nasıl düzeltebiliriz dediğinizi duyar gibiyim oldukça basit bir yolu var aşağıdaki resimli anlatımda ki adımları uygulamanız sorunu çözmeniz için yeterlidir.

Resimli Anlatım
1-) İlk olarak blogger panelinizden Tema > Html'yi Düzenle butonuna basın.
2-) Açılan editörde CTRL+F tuşlarına basarak arama kısmını açın ve bp_thumbnail_resize yazarak enter tuşuna basın.
3-) Yukarıdaki görselde ki gibi çıkan kodda yeşil ile işaretlediğim /s72-c/ metnini /s72-c-k-no/ ile değiştiriniz ve Temayı kaydet butonuna basınız.


Edit: Blogger güncellemesiyle sorun düzeltilmiştir ekstradan bir müdahale yapmanıza gerek kalmamıştır..

Download linklerimizde link kısaltma reklamı vardır, Linke tıkladıktan sonra 5 saniye bekleyip "Reklamı Geç" butonuna basarak ilgili dosyaya ulaşabilirsiniz.

2 yorum

Adsız YÖNETİCİ

Maalesef olmuyor. Dün ilk hata olduğunda bu yöntemi uyguladım sorun çözüldü. Bugün yine aynı sorunu gördüm. s72-c-k-no uygulanmasına ve 2. yolu denememe rağmen thumb bozukluğu devam ediyor.

Blogger yöneticileri dün yaptıkları hata sonrası ellerine yüzlerine bulaştırdı ve bugün iyice durumu bok ettiler. Bu sorunu çözmeleri aylar sürecektir. Çünkü çözmek için uğraşmayacaklar. Bloglarımızın tasarımı boka döndü. Blogger zaten tasarıma önem vermiyor. Yıllardır s*k gibi bir kaç temayı sunuyor kendi sitelerinin teması da rezalet. Ziyaretçi kaybı yaşamamız umurlarında değil.

Yanıtla

Hocam sorunu düzelttiler ayarları eski haline getirdiler siz /s72-c-k-no/ olarak düzelttiyseniz tekrar eski haline /s72-c/ getirin düzelecektir. Böyle gereksiz bir düzenlemeyi neden yaptıklarını bende çözemedim kalıcı bir değişiklik olur diye buraya konu açmıştım :)

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1) Küfürlü, siyasi ya da huzur bozucu yorumlar yapmayınız.
2) Konu ile alakalı yorumlar yapınız.
3) Reklam linkleri ve spam mesajlar atmayınız.

* Attığınız yorumlar moderatör kontrolünden sonra yayınlanacaktır.
* Yukarıdaki kurallara uymazsanız sitemizden engellenebilirsiniz.